TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu: Kurban Kesiminde Hijyen ve Profesyonellik Önemli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesi yapılan kurban kesimlerinde hijyen ve profesyonellik önemine vurgu yaptı. Palandöken, kurban kesimlerinde yerel yönetimlerin ve veteriner hekimlerin denetimi altında olması gerektiğini belirterek, vatandaşların sağlık açısından riske atılmaması gerektiğini ifade etti.

‘Profesyonel Kasaplar Yer Almalı’

Palandöken, geçen yıl ülkemizde 850 bin büyükbaş ve 2.8 milyon küçükbaş kurban kesimi yapıldığını söyledi. Bu yıl da benzer bir kesim beklenirken, vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Palandöken, kurban kesimlerinin profesyonel kasaplar tarafından yapılması gerektiğini ve modern ekipmanlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Randevulu Kesim Sistemleri Yaygınlaştırılmalı’

Palandöken, yerel yönetimlerin kurban kesimini hizmet olarak yapması gerektiğini vurgulayarak, kesim alanlarında temel ihtiyaçların eksiksiz karşılanması gerektiğini belirtti. Kesim işlemlerinin sertifikalı ve işin ehli kişilerce yapılması gerektiğini ifade eden Palandöken, bu sayede hem hayvanların acı çekmesinin önleneceğini hem de sağlık ve hijyen standartlarının sağlanacağını dile getirdi.

TEMENNİLERİMİZ KURBAN BAYRAMINIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASIDIR!

Related Posts

Dünya devleri ile çalışan Türk şirket konkordato istedi

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki şirketlerden konkordato haberleri gelmeye devam ediyor.

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST KKTC’de DHA muhabirine açıklamalarda bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Türkiye, savunma sanayisinde bütün dünyanın kabul edeceği şekilde dünyaya damgasını vurmuş eserleri geliştiriyor. Yüzde 80’lerde olan yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düşürdü. Avrupa halen daha yüzde 80 oranında yurt dışına bağımlı” dedi.

Kazakistan’dan ‘altın vize’ uygulaması

Kazakistan hükümeti, ülkedeki yatırım ortamını canlandırmak amacıyla “altın vize” uygulamasını başlattı.

Türk lirasını destekleyecek yeni adımlar! Kararlar yürürlüğe girdi

Ekonomi yönetimi, Türk lirasını destekleyecek yeni adımları devreye aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) aldığı kararlar yürürlüğe girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir