Kadın hastalar için tasarlanan giyilebilir harici idrar toplama cihazı tasarımı ödüllendirildi

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hatice Kübra Yılmaz ve Ekibi Girişimcilik Yarışmasında Birincilik Ödülü Kazandı

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Hatice Kübra Yılmaz ve ekibi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayesinde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehzadeler Yerleşkesinde gerçekleştirilen Ege Kariyer Fuarı 2025’te düzenlenen Girişimcilik Yarışması Sağlık ve Yazılım Teknolojileri kategorisinde “Üriner İnkontinans Hastalığı için Giyilebilir Harici İdrar Toplama Cihazı Tasarımı” projesiyle birincilik ödülünü kazandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, birincilik ödülünü kazananları makamında ağırlayarak, projeyi geliştiren akademisyenleri tebrik etti. Rektör Budak, “Projeleriyle birincilik ödülünü kazanan akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bu başarı, üniversitemizin araştırma ve inovasyon alanındaki güçlü vizyonunun bir yansımasıdır. Projeyi geliştiren akademisyenlerimiz, sağlık teknolojilerine önemli bir katkı sağladı. Bu tür projeler, üniversitemizin bilimsel mükemmeliyetini ve girişimcilik ruhunu güçlendiren önemli örneklerdir” dedi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Öğr. Gör. Hatice Kübra Yılmaz, “Proje kapsamında tasarlanan giyilebilir harici idrar toplama cihazı, idrar kaçırma sorununa çözüm olacak. Cihaz, kişilerin günlük hayatını kolaylaştırarak yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor” açıklamasında bulundu.

Proje ekibinde İzmir Bakırçay Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’ndan öğretim üyeleri de yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

İşte bazı insanların zehirlenip bazılarının zehirlenmemesinin nedeni…

Gıda zehirlenmeleri, her yıl binlerce kişiyi etkileyen yaygın bir sağlık sorunu. Ancak ilginç bir şekilde, aynı ortamda bulunan bazı insanlar bu durumu yaşarken, bazıları ise hiç etkilenmiyor. Peki, bu farkı yaratan faktörler neler?

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Kazara Ateşlenen Tabancayla Genç Hayatını Kaybetti

Kazara ateşlendiği öne sürülen tabancayla başından vurularak hayatını kaybetti 29 yaşındaki gencin vurularak öldüğü olayın yaşandığı evde bulunan 4 kişi gözaltına alındı SAKARYA – Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 29 yaşındaki genç, arkadaş ortamında …

Konyaspor Galatasaray maçı hakemi neden değişti, hakem hasta mı oldu, Abdullah Buğra Taşkınsoy sağlık durumu ne?

Konyaspor- Galatasaray maçının VAR hakemi Polonyalı Piotr Lasyk oldu. AVAR’da ise Deniz Caner Özaral yer alacak. Karşılaşmanın orta hakemi olarak Abdullah Buğra Taşkınsoy görev alacaktı.Ancak taşikardi rahatsızlığı nedeniyle maçı 4. hakem yönetecek …

Kronik ağrıların %90’ı tedavi edilebiliyor!

Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir