Dışişleri’nden Filistin açıklaması: Türkiye, hukuki alanda da en güçlü savunucularından biri

Türkiye, Filistin Politikalarını Açıkladı: “Filistinlilere Destek Devam Edecek”

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Filistin politikalarını karalama girişimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçeklerle uyuşmadığı vurgulandı. “Ülkemizin Filistin politikaları hakkında dolaşan asılsız iddiaları reddediyoruz. Türkiye, Filistinlilere verdiği destek konusunda kararlıdır ve bu desteği siyasi çıkarlar doğrultusunda kullanmamaktadır.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Açıklamada, Türkiye’nin Filistin konusundaki tutumunun hukuku ve adalete saygılı olduğu belirtilerek, İsrail’in Gazze’deki insan hakları ihlallerine karşı en sert tepkiyi gösterdiği vurgulandı. Aynı zamanda, İsrailli siyasetçilerin Türkiye’yi hedef almasının doğru politikalar izlendiğinin bir göstergesi olduğu aktarıldı.

Türkiye, İsrail ile Ticareti Kesmiş Durumda

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Türkiye’nin Filistin politikasıyla ilgili şu detaylar paylaşıldı: “Ortak Bildiri’de önerilen adımların ötesinde kararlı bir şekilde hareket eden Türkiye, 2024 yılı Mayıs ayında İsrail’le olan ticareti tamamen sonlandırmıştır. Bu tarihten itibaren herhangi bir ticari ilişkiye girilmemiş ve Filistinlilerin mağduriyeti önlenmek için gereken tüm önlemler alınmıştır.”

Türkiye, İsrail’e askeri satışları engellemek için uluslararası platformlarda aktif rol alırken, Madleen gemisine yapılan hukuksuz müdahaleye karşı da girişimde bulunmuştur.

Filistin’e Destek Devam Edecek

Bakanlık açıklamasında, Türkiye’nin Gazze’deki Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı olduğu ve imar projelerine destek verdiği belirtildi. Ayrıca, hukuki alanda Filistin davasının güçlü savunucusu olan Türkiye’nin, Uluslararası Adalet Divanı’ndaki soykırım davasına müdahil olduğu bilgilendirildi. Türkiye, uluslararası hukuk ve insan hakları ilkelerinden ödün vermeden Filistin’in yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Bogota’da düzenlenen toplantıda Türkiye’nin Ortak Bildiri’yi desteklemediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da toplanan devletler koalisyonu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son verme ve uluslararası hukuk ihlallerini engelleme kararları almıştı.

Related Posts

AYM kararından sonra 72 saatte 200 tahliye

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 220/6. maddeye ilişkin iptal kararı doğrultusunda, Diyarbakır’daki Ağır Ceza Mahkemeleri son 72 saat içinde yoğun mesai harcayarak 200’ü aşkın hükümlünün tahliyesine karar verdi.

Erdoğan imzaladı: 52 yıllık anlaşma bitiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye ile Irak arasında 1973’te imzalanan Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması, 27 Temmuz 2026’da yürürlükten kalkacak. Anlaşma en son 2010 yılında, 15 yıl süreyle uzatılmıştı.

Kraliyet Opera Salonu’nda Filistin Bayrağı Krizi

Londra’da opera gösterisinde sanatçının Filistin bayrağı açması arbede yarattı. Tepkiler karışık.

Ülkü Ocakları’nın Eski Genel Başkanı Ulvi Batu son yolculuğuna uğurlandı

Ülkü Ocakları’nın eski Genel Başkanı Ulvi Batu, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Batu, Ankara’da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Erdoğan üstüne gitti milli futbolcu Kaan Ayhan mahçup yanıtladı: Eve gidince konuşalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milli futbolcu Kaan Ayhan arasında gülümseten bir diyalog yaşandı. Ayhan’a, “Kaan sende kaç çocuk var?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2” yanıtını alınca, “Ama durmak yok, yola devam. Değil mi?” ifadelerini kullandı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın siyasi partileri ziyaret edecek

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın, iktidarın “Terörsüz Türkiye” adını verdiği çalışmaları kapsamında TBMM’de grubu bulunan siyasi partilere bilgilendirme ziyaretlerinde bulunması bekleniyor.