Dışişleri’nden Filistin açıklaması: Türkiye, hukuki alanda da en güçlü savunucularından biri

Türkiye, Filistin Politikalarını Açıkladı: “Filistinlilere Destek Devam Edecek”

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Filistin politikalarını karalama girişimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçeklerle uyuşmadığı vurgulandı. “Ülkemizin Filistin politikaları hakkında dolaşan asılsız iddiaları reddediyoruz. Türkiye, Filistinlilere verdiği destek konusunda kararlıdır ve bu desteği siyasi çıkarlar doğrultusunda kullanmamaktadır.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Açıklamada, Türkiye’nin Filistin konusundaki tutumunun hukuku ve adalete saygılı olduğu belirtilerek, İsrail’in Gazze’deki insan hakları ihlallerine karşı en sert tepkiyi gösterdiği vurgulandı. Aynı zamanda, İsrailli siyasetçilerin Türkiye’yi hedef almasının doğru politikalar izlendiğinin bir göstergesi olduğu aktarıldı.

Türkiye, İsrail ile Ticareti Kesmiş Durumda

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Türkiye’nin Filistin politikasıyla ilgili şu detaylar paylaşıldı: “Ortak Bildiri’de önerilen adımların ötesinde kararlı bir şekilde hareket eden Türkiye, 2024 yılı Mayıs ayında İsrail’le olan ticareti tamamen sonlandırmıştır. Bu tarihten itibaren herhangi bir ticari ilişkiye girilmemiş ve Filistinlilerin mağduriyeti önlenmek için gereken tüm önlemler alınmıştır.”

Türkiye, İsrail’e askeri satışları engellemek için uluslararası platformlarda aktif rol alırken, Madleen gemisine yapılan hukuksuz müdahaleye karşı da girişimde bulunmuştur.

Filistin’e Destek Devam Edecek

Bakanlık açıklamasında, Türkiye’nin Gazze’deki Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı olduğu ve imar projelerine destek verdiği belirtildi. Ayrıca, hukuki alanda Filistin davasının güçlü savunucusu olan Türkiye’nin, Uluslararası Adalet Divanı’ndaki soykırım davasına müdahil olduğu bilgilendirildi. Türkiye, uluslararası hukuk ve insan hakları ilkelerinden ödün vermeden Filistin’in yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Bogota’da düzenlenen toplantıda Türkiye’nin Ortak Bildiri’yi desteklemediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da toplanan devletler koalisyonu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son verme ve uluslararası hukuk ihlallerini engelleme kararları almıştı.

Related Posts

Adli Tatil Süreci Hakkında Açıklama

Milletvekili Alkayış, adli tatil ve yargı mensuplarının önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray’dan Osimhen’e sözleşme

Galatasaray, Victor Osimhen transferini resmiyete dökmeye hazırlanıyor. Sarı-kırmızılılar, incelemesi ve imzalaması için Victor Osimhen’e kontratları gönderdi.

Bakan Tekin’den yeni LGS açıklaması: ‘O gün hemen telefonlarını aldık’

LGS’de şaibe iddiaları sürerken konuya ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Sınav güvenliği ile ilgili bütün tedbirler ÖSYM standartlarında alındı. Olağanüstü bir tedbir süreci yaşadık” dedi.

Sebastian Szymanski’den Feyenoord’a mesaj: Görüşürüz

Fenerbahçe’nin Polonyalı futbolcusu Sebastian Szymanski, Şampiyonlar Ligi’nde Feyenoord ile eşleşmelerinin ardından eski takımına sosyal medya üzerinden “Görüşürüz” mesajı gönderdi. Szymanski, 2022-2023 sezonunda Feyenoord’da 40 maçta sahaya çıkmış ve 10 gol, 7 asistlik performans sergilemişti.

Samsun’da Filistin İçin Uçurtma Etkinliği

Samsun İl Müftülüğü, Filistin’deki zulme dikkat çekmek için uçurtma etkinliği düzenledi.

Barzani Irak’la uzlaştı… Türkiye 52 yıllık anlaşmadan ayrıldı

Resmî Gazete’de yer alan karara göre, Türkiye ile Irak arasında 1973’te imzalanan Ham Petrol Boru Hattı Anlaşması, 27 Temmuz 2026’da yürürlükten kalkacak. Anlaşma son olarak 2010 yılında, 15 yıl süre ile uzatılmıştı.