Nefesi anında tazeleyen yöntem! Soğan ve sarımsaktan korkmayın




Önerilen Yöntemlerle Nefesinizi Anında Tazeleyin

Su

Dilinizdeki bakteriler mukus ve yiyeceklerdeki proteinleri parçaladığında kötü nefes oluşumuna sebep olabilir. Bu da bakterilerin kükürt bileşikleri salmasına neden olabilir.

Ancak bakterilerin yeminli düşmanı oksijendir ve oksijen kendi tükürüğünüzde bulunur. Su içmek daha fazla tükürük üretmenizi sağlar ve bu da kötü nefesi nötralize eder.

Sebze

Kereviz ve salatalık gibi lifli sebzeler, ağızınızın tükürük üretimini artırarak kokuya neden olan bakterileri temizler.

Aslında, bir dilim salatalığı dilinizle damağınız arasında yaklaşık 90 saniye tutmak kokuyu sınırlamaya yardımcı olur. Uzmanlar çıtır sebzelerin bakterilerin beslenebileceği diş ve diş etlerindeki plağı temizlemeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Yeşil çay

British Columbia Üniversitesi’nde 2007 yılında yapılan bir araştırma, yeşil çaydaki polifenollerin ağızdaki kükürt bileşiklerini geçici olarak azalttığını buldu. Ağız kokusu yaşıyorsanız bir bardak yeşil çay içmeyi deneyebilirsiniz.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağının antibakteriyel özelliklere sahip olduğu bilinen bir gerçektir. Birkaç damlayı doğrudan diş fırçanıza ekleyin ve dilinizin arkasını ve diş eti çizginizi fırçalayın, ardından fazlalığı tükürün.

Yağ, bu bölgelerde gizlenebilen koku üreten bakterilerin bir kısmını öldürecektir.


Related Posts

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Uzmanlardan “anoreksiya” uyarısı: Sosyal medya bağımlılığı ve popülerlik albenisi, gençleri sürüklüyor

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Kilo kontrolünde kritik role sahip! Meyve tüketti, yaşamı değişti: 4 ayda 15 kilo verdi

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, gençlerin hem fiziksel hem de psikolojik sağlıkları için meyve tüketiminin stratejik önemde olduğunu belirtti.